2-1 kap Waterwijk Ter Borch in Tynaarlo

meer foto’s van 2-1kap Tynaarlo

Deze 2-1 kap is tot stand gekomen nadat de opdrachtgevers elkaar ontmoet hadden op een avond voor belangstellenden voor de vrije kavels in de nieuwe waterwijk in Eelderwolde, gemeente Tynaarlo. De wens van de opdrachtgevers van een eigen identiteit is onder andere tot uiting gekomen in de asymmetrische gevelindeling, waarbij iedere ruimte zijn eigen raam, zijn eigen sfeer, lichtinval en uitzicht heeft. Geen typische 2-1 kap waarbij beide woningen exact hetzelfde, slechts gespiegelde versies van elkaar zijn, maar twee woningen die beide hun eigen op maat gemaakte indeling maar ook een gemeenschappelijke uitstraling hebben gekregen. Ontwerp is van Peter van der Knoop (i.s.m. AchterboschZantman architecten)

Geef een reactie